Projecte transversal que respon a la voluntat de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni de revitalitzar l’activitat socioeconòmica i cultural del poble, a través del seu comerç, la seva restauració i la seva vida social, a la vegada que es potencia l’oci familiar i cultural.
Aquesta aposta ferma i decidida per posicionar Calonge com a centre cultural de les comarques de Girona i com a una vila generadora de creativitat, coneixement i transformació entronca amb la vinculació històrica del poble i dels seus veïns i veïnes amb la cultura, així com amb la seva cuidada oferta regular d’activitats: concerts, recitals, conferències, cicles de cinema o fires al carrer. A més a més, Calonge compta amb una gran riquesa pel que fa a la indústria del vi, l’agricultura ecològica, el turisme o la restauració.
Tots aquests elements s’han tingut en compte a l’hora d’identificar la possibilitat real i la viabilitat d’esdevenir una booktown: un poble on el llibre i la cultura en totes les seves formes són marca i motor economicsocial. Altres exemples de booktowns com a models d’èxit pel que fa a la reactivació de la seva economia i vida social es troben al Regne Unit, França o Noruega, entre d’altres localitats d’arreu d’Europa.
CICLES ENTORN LA LITERATURA
Cicles culturals amb l’objectiu de difondre la literatura i el món del llibre i de convertir Calonge en destí cultural de qualitat i en un punt de trobada permanent d’escriptors, editorials, traductors, llibreters i lectors.
Els cicles compten amb activitats pensades per a tot tipus de públic, complementen la programació cultural habitual del municipi i les activitats que desenvolupen les llibreries de “Calonge, Poble de Llibres”.