Calonge, Poble de Llibres. La primera booktown catalana

LES LLIBRERIES I LLIBRETERS DE "Calonge, Poble de Llibres"

La booktown de Calonge està integrada per llibreries de característiques diferenciades. N’hi ha dues de generalistes, Libelista i Rals Llibres. I de més específiques: La Viatgeria, Calonge Còmics, Mengem Cultura i La Fàbrica. 

Són llibreries que, dins de l’especificitat de cadascuna, atenen tant la novetat com el fons editorial. I que van a la una, és a dir, que des del primer moment van tenir clar que es tracta d’un projecte col·lectiu i integrat, una mena de clúster que necessita atraure un públic que va molt més enllà de l’àmbit comarcal, que té una veritable vocació de reclam i d’alternativa al turisme de sol i platja, que és a tocar, a només tres quilòmetres de distància del poble de Calonge.

Per tant, la booktown de Calonge transcendeix l’àmbit estrictament nacional. Per això, a més de llibres en català, se’n poden trobar en espanyol, i també en anglès, francès, alemany i italià, principalment.

Cristina Vilà i Xavier Bastús

LA VIATGERIA - C/ Rutlla, 12

Al darrere d’aquest projecte hi ha una parella d’emprenedors i viatgers. La Cristina Vilà és experta en sostenibilitat, porta la direcció de l’agència de viatges Agrotravel Turisme Responsable i participa en diferents projectes de turisme sostenible tant a nivell local com nacional, mentre que en Xavier Bastús és un emprenedor amb una gran creativitat i una trajectòria professional com a coordinador de projectes. La seva llibreria serà un ecosistema cultural i viatger on hi conviurà una llibreria amb ganes de mostrar el món, una agència de viatges per descobrir-lo i moltes activitats per crear vincles. Amb la complicitat de la seva agència de viatges Agrotravel, proposaran viatges responsables i oferiran tota una secció d’hàbits, productes i coneixement sobre la vida sostenible.

Meritxell Ral

RALS LLIBRES - C/ Major, 13

Rals Llibres és una llibreria generalista i il·lustrada que vol ser un punt de trobada per a grans i petits inquiets i somiadors. Especialment enfocada a la cerca constant de llibres de fons, s’hi podrà trobar narrativa,  àlbums il·lustrats i llibres d’assaig divulgatiu. La Meritxell Ral és una llibretera de Barcelona llicenciada en Humanitats i en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada que ha treballat en el món del llibre des de la finalització dels seus estudis i que, després de formar-se i col·laborar en l’àmbit editorial, ara emprèn aquest projecte personal.

Belén Vieyra

LIBELISTA CALONGE - Plaça Major, 4

Libelista Calonge serà una llibreria generalista amb llibres en català, castellà, anglès, francès i alemany. El seu objectiu és esdevenir un centre cultural i literari on les llibreries que formen part de la plataforma en línia Libelista se sentin representades. També té l’objectiu d’apropar les llibreries independents als seus lectors mitjançant uns valors basats en un comerç responsable, just i de proximitat, sempre marcat pel treball en xarxa i en equip. La llibreria també fomentarà la cultura amb clubs de lectura, activitats infantils o vermuts literaris. Al darrere d’aquest projecte hi ha la Belén Vieyra, escriptora d’origen iberoamericà autora de “L’anima”, “Continuando el viaje” i “¿La gloria eterna o la derrota incansable?”, guanyadores als Premios Letras & Poesía 2019. Paral·lelament ha treballat a l’àmbit comptable i d’assessorament econòmic i oferint serveis creatius d’escriptura, correcció de textos i maquetació editorial, entre d’altres.

Sergi Martínez

CALONGE CÒMICS - C/ Major, 27

Impulsada per Sergi Martínez, i amb el suport i assessorament de Norma Editorial, Calonge Còmics serà una llibreria especialitzada en el món del còmic (americà i europeu), en manga i en novel·la gràfica. La llibreria també comptarà amb un racó dedicat als temes contraculturals i artístics, així com amb un espai per als jocs de taula. Provinent del món de l’arquitectura, el seu impulsor és creador i director d’una discogràfica via internet, organitzador i tècnic de concerts i dinamitzador socio-cultural.

Lídia Lobato

LA FÀBRICA - Plaça Major, 1

LA FÀBRICA serà una llibreria especialitzada en la Música  al mateix temps que una vinoteca centrada en els vins de l’Empordà. En ella hi podreu trobar llibres que fan referència a un gran ventall d’estils musicals, així com partitures, instruments, material didàctic, vinils i articles relacionats amb el món de la  música així com assessorament  i solucions creatives. La Fàbrica pretén maridar la música i el vi i ser un espai de trobada i de creació de sinèrgies, un espai on escoltar bona música, prendre un bon vi i fer un tast. Un espai per retre homenatge a Calonge, terra de músics i terra de vins. Al darrera d’aquest projecte hi trobareu la Lídia Lobato, compositora i cantant, que ha dedicat, gran part de la seva vida als escenaris i que ara arrela a Calonge, per fer realitat el seu projecte

Mònica Martínez

MENGEM CULTURA - C/ del Càlcul, 2

Mengem Cultura · Llibreria & Càtering neix de la nostra passió pel món culinari, és una llibreria gastronòmica on a més de llibres de temàtica gastronòmica, trobareu productes de proximitat (vins, cerveses, caves…) I una zona molt especial amb articles de regal relacionats amb el món de la gastronomia. A Mengem Cultura també podreu gaudir d’una programació de cursos i tastets.

7 CICLES ENTORN LA LITERATURA

7 cicles culturals amb l’objectiu de difondre la literatura i el món del llibre i de convertir Calonge en destí cultural de qualitat i en un punt de trobada permanent d’escriptors, editorials, traductors, llibreters i lectors. 

Els 7 cicles, compten amb activitats pensades per a tot tipus de públic, complementen la programació cultural habitual del municipi i les activitats que desenvolupen les 7 llibreries de “Calonge, Poble de Llibres”.

CONTACTE AMB

Calonge, Poble de Llibres. La primera booktown catalana
Informació bàsica en protecció de dades.
D'acord amb el RGPD i l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, tractarà les dades facilitades, amb la finalitat de contestar els dubtes i/o queixes plantejades a través del present formulari i facilitar la informació sol·licitada. Sempre que ens ho autoritzi prèviament, enviarem informació relacionada amb els productes i serveis oferts per l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni. Podrà exercir, si ho desitja, els drets d'accés, rectificació, supressió, i altres reconeguts en la normativa esmentada. Per obtenir més informació sobre com estem tractant les vostres dades, accediu a la nostra política de privadesa .