Calonge, Poble de Llibres. La primera booktown catalana

A CALONGE T'ESTIMEM

7 Cicles Literaris a Calonge, Poble de Llibres

Vine a descobrir Calonge, la primera booktown catalana.
I gaudeix d’un poble medieval  amb una llarga tradició cultural i un entorn privilegiat.

Data
Psicolabis de Miracle Sala
Presentació: "Piscolabis" de Miracle Sala
Activitats
2 de March, 2024
Presentació: “Piscolabis” de Miracle Sala i editat per Edicions de l’Albí.
Rals Llibres
Gratuït
Gastronauta
Presentació del llibre: "Gastronauta"
Activitats
10 de February, 2024
Presentació del llibre: “Gastronauta”. De Jordi Gimeno, editat per Editorial El cep i la Nansa. 
Rals Llibres
Gratuït
Presentació del llibre: "El món sempre guanya"
Activitats
27 de January, 2024
Presentació del llibre “El món sempre guanya”, de Clara Forn Argimon. Novel·la guanyadora del 1r Premi Libelista de novel·la breu.
Espai Libelista
Gratuït
Ternura en tiempos de pandemia
Presentació del llibre: "Ternura en tiempos de pandemia"
Activitats
13 de January, 2024
Presentació del llibre: “Ternura en tiempos de pandemia”
Rals Llibres
Gratuït
Un lloc en el temps
Presentació del llibre: "Un lloc en el temps"
Activitats
13 de January, 2024
Presentació del llibre: “Un lloc en el temps”
Espai Libelista
Gratis
Nadales. Un refugi per al bombardeig Nadalenc
Nadal 2023
3 de January, 2024
Nadales. Un refugi per al bombardeig Nadalenc
Sala Fontova
Gratuït
La biblioteca de la curiositat infinita
"La biblioteca de la curiositat infinita"
Nadal 2023
30 de December, 2023
“La biblioteca de la curiositat infinita”. Un magatzem d’històries ple de sorpreses inesperades.
Sala Major del Castell
Gratuït
La biblioteca de la curiositat infinita
"La biblioteca de la curiositat infinita"
Nadal 2023
29 de December, 2023
“La biblioteca de la curiositat infinita”. Un magatzem d’històries ple de sorpreses inesperades.
Sala Major del Castell
Gratuït
"Enfilalls de llum" a la Plaça Major
Nadal 2023
28 de December, 2023
“Enfilalls de llum” a la Plaça Major de Calonge
Plaça Major
Gratuït

7 CICLES ENTORN LA LITERATURA

Amb aquest projecte, l’Ajuntament de Calonge vol fomentar un turisme cultural, sostenible i de qualitat i revitalitzar el centre històric perquè en gaudeixin tots els veïns i veïnes. 

Els 7 cicles, que comptaran amb activitats el primer cap de setmana de cada mes i que estan pensats per a tot tipus de públic, complementen la programació cultural habitual del municipi i les activitats que desenvolupen les 7 llibreries de “Calonge, Poble de Llibres”.

Aquest cicle oferirà recitals poètics amb degustació de vins en espais emblemàtics del nucli antic de Calonge com el Castell o la capella del Carme. Una experiència diferent, on la personalitat i la lírica dels diversos poetes catalans s’entrelligaran d’una manera particular amb els vins de la D.O. Empordà acompanyats del maridatge de La Gastronòmica, especialistes en experiències enogastronòmiques.

El cicle ‘Homenéts’ ens convida a conèixer els Homenots de Josep Pla des d’una perspectiva actual en veu dels seus néts o familiars que formen una 3ª generació de catalans il·lustres. Amb la complicitat d’escriptors planians com Jordi Amat, Adrià Pujol o Joan Safont, i de la mà de Carme Fenoll, aquest cicle planteja un viatge del passat al present i del present al passat per descobrir Homenots com Josep Trueta, Francesc Cambó, Joan Maragall, Salvador Espriu i Vicenç Vives.

Conèixer les 7 llibreries de Calonge és fer-ho de la mà de persones que no són llibreters d’ofici però que per la seva trajectòria professional i per la seva destacada carrera en un altre camp són especialistes en llibres. Cada un d’aquests prescriptors ens oferirà una mirada diferent i singular de la ruta per les 7 llibreries. Formen part de la programació Ada Parellada, Eva Piquer, Jordi Basté i Jordi Amat, entre d’altres, que faran recomanacions literàries.

Amb aquest cicle es proposen una sèrie de converses i concerts de petit format que combinen diàlegs, lectures i actuacions musicals. Descobrirem l’artista i la seva obra amb continguts que relacionin la música amb la literatura, ja sigui a través de l’obra dels mateixos músics, o bé a través dels seus referents literaris.

El cicle pretén oferir tota mena d’actes relacionats amb la literatura ja ben consolidada, tot convidant figures, tant nacionals com internacionals, amb una llarga trajectòria literària que, pel seu recorregut, resulta essencial de conèixer-ne l’obra. El format serà adaptat a cada cas, des de la visita presencial de l’escriptor (dones i homes), a debats i xerrades sobre autors per part d’especialistes, així com també recitals, muntatges teatrals o concerts sobre l’obra dels autors. 

Obrim el teló de Calonge Poble de llibres amb un cicle que busca la complicitat entre l’art de la literatura i les arts escèniques. Els llibres pugen a l’escenari per inspirar propostes de circ, dansa, teatre i noves disciplines que beuen de la fusió d’aquestes per mostrar la influència que un poema, una novel·la, un assaig o un petit vers tenen en el panorama de l’escena contemporània.

Un cicle que té per objectiu donar a conèixer als infants la riquesa literària catalana a partir de diverses sessions on es presentaran tant autors clàssics com les darreres novetats editorials. Les activitats que es proposen són per a totes les edats i en diversos formats: hores del conte, presentacions de llibres, tallers de còmic o teatre. 

Calonge, Poble de Llibres. La primera booktown catalana

CONTACTE AMB

Calonge, Poble de Llibres. La primera booktown catalana
Informació bàsica en protecció de dades.
D'acord amb el RGPD i l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, tractarà les dades facilitades, amb la finalitat de contestar els dubtes i/o queixes plantejades a través del present formulari i facilitar la informació sol·licitada. Sempre que ens ho autoritzi prèviament, enviarem informació relacionada amb els productes i serveis oferts per l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni. Podrà exercir, si ho desitja, els drets d'accés, rectificació, supressió, i altres reconeguts en la normativa esmentada. Per obtenir més informació sobre com estem tractant les vostres dades, accediu a la nostra política de privadesa .