Calonge, Poble de Llibres. La primera booktown catalana

A CALONGE T'ESTIMEM

7 Cicles Literaris a Calonge, Poble de Llibres

Vine a descobrir Calonge, la primera booktown catalana.
I gaudeix d’un poble medieval  amb una llarga tradició cultural i un entorn privilegiat.

Data
Xavi Coral Biblioteca Pere Caner de Calonge
Presentació: "Aprendre a esquivar les bales"
Activitats
15 de June, 2024
Presentació: “Aprendre a esquivar les bales”. Amb l’autor Xavi Coral i presentat per Pedro Ruiz.
Biblioteca Pere Caner
Gemma Estape Rals - ¿Y si pasara aquí?
Presentació: "¿Y si pasara aquí?"
Activitats
8 de June, 2024
Presentació: “¿Y si pasara aquí?”. De Gemma Estapé. Recopilatori de disset relats realistes amb un punt de màgia.
Rals Llibres
Homenéts: Francesc Moll
Homenéts: Francesc de B. Moll
Homenéts
7 de June, 2024
Torna el cicle ‘Homenéts: els Homenots de Josep Pla vistos pels seus néts’
Biblioteca Pere Caner de Calonge
Presentació "Jo vaig ser-hi, al Cap de Gos"
Activitats
1 de June, 2024
Presentació “Jo vaig ser-hi, al Cap de Gos”. De Jordi Moltó, editat per Terra Ignota Ediciones.
Rals Llibres
Lieven Scheerlinck
Concert-Monòleg-Presentació de "Dulce derrota"
Activitats
31 de May, 2024
Concert-Monòleg-Presentació de “Dulce derrota”, de Lieven Scheerlinck
La Fàbrica
Taquilla inversa
Presentació de "Trenquem silencis"
Activitats
18 de May, 2024
Presentació de “Trenquem silencis”. Per Àngels Roura Massaneda  i Edicions Forment.
Rals Llibres
Taller de ganxet a Rals Llibres
Taller de ganxet
Activitats
11 de May, 2024
Taller de ganxet. Celebrem la primavera a Rals llibres.
Rals Llibres
20€
Conferència: "La bellesa de la vellesa". A càrrec de Núria Aupí, gestora educativa.
Conferència: "La bellesa de la vellesa"
Activitats
4 de May, 2024
Conferència: “La bellesa de la vellesa”. A càrrec de Núria Aupí, gestora educativa.
Rals Llibres
Programació Sant Jordi - Dissabte 27 abril del 2024
Programació Sant Jordi - Dissabte 27 abril
Sant Jordi 2024
27 de April, 2024
Programació Sant Jordi. Dissabte 27 abril del 2024 a Calonge Poble de Llibres. Música i presentació de llibre.
Sant Antoni i Calonge

CICLES ENTORN LA LITERATURA

Amb aquest projecte, l’Ajuntament de Calonge vol fomentar un turisme cultural, sostenible i de qualitat i revitalitzar el centre històric perquè en gaudeixin tots els veïns i veïnes. 

Els cicles, que comptaran amb activitats el primer cap de setmana de cada mes i que estan pensats per a tot tipus de públic, complementen la programació cultural habitual del municipi i les activitats que desenvolupen les llibreries de “Calonge, Poble de Llibres”.

Aquest cicle oferirà recitals poètics amb degustació de vins en espais emblemàtics del nucli antic de Calonge com el Castell o la capella del Carme. Una experiència diferent, on la personalitat i la lírica dels diversos poetes catalans s’entrelligaran d’una manera particular amb els vins de la D.O. Empordà acompanyats del maridatge de La Gastronòmica, especialistes en experiències enogastronòmiques.

El cicle ‘Homenéts’ ens convida a conèixer els Homenots de Josep Pla des d’una perspectiva actual en veu dels seus néts o familiars que formen una 3ª generació de catalans il·lustres. Amb la complicitat d’escriptors planians com Jordi Amat, Adrià Pujol o Joan Safont, i de la mà de Carme Fenoll, aquest cicle planteja un viatge del passat al present i del present al passat per descobrir Homenots com Josep Trueta, Francesc Cambó, Joan Maragall, Salvador Espriu i Vicenç Vives.

Conèixer les 7 llibreries de Calonge és fer-ho de la mà de persones que no són llibreters d’ofici però que per la seva trajectòria professional i per la seva destacada carrera en un altre camp són especialistes en llibres. Cada un d’aquests prescriptors ens oferirà una mirada diferent i singular de la ruta per les 7 llibreries. Formen part de la programació Ada Parellada, Eva Piquer, Jordi Basté i Jordi Amat, entre d’altres, que faran recomanacions literàries.

Amb aquest cicle es proposen una sèrie de converses i concerts de petit format que combinen diàlegs, lectures i actuacions musicals. Descobrirem l’artista i la seva obra amb continguts que relacionin la música amb la literatura, ja sigui a través de l’obra dels mateixos músics, o bé a través dels seus referents literaris.

El cicle pretén oferir tota mena d’actes relacionats amb la literatura ja ben consolidada, tot convidant figures, tant nacionals com internacionals, amb una llarga trajectòria literària que, pel seu recorregut, resulta essencial de conèixer-ne l’obra. El format serà adaptat a cada cas, des de la visita presencial de l’escriptor (dones i homes), a debats i xerrades sobre autors per part d’especialistes, així com també recitals, muntatges teatrals o concerts sobre l’obra dels autors. 

Obrim el teló de Calonge Poble de llibres amb un cicle que busca la complicitat entre l’art de la literatura i les arts escèniques. Els llibres pugen a l’escenari per inspirar propostes de circ, dansa, teatre i noves disciplines que beuen de la fusió d’aquestes per mostrar la influència que un poema, una novel·la, un assaig o un petit vers tenen en el panorama de l’escena contemporània.

Un cicle que té per objectiu donar a conèixer als infants la riquesa literària catalana a partir de diverses sessions on es presentaran tant autors clàssics com les darreres novetats editorials. Les activitats que es proposen són per a totes les edats i en diversos formats: hores del conte, presentacions de llibres, tallers de còmic o teatre. 

Calonge, Poble de Llibres. La primera booktown catalana

CONTACTE AMB

Calonge, Poble de Llibres. La primera booktown catalana
Informació bàsica en protecció de dades.
D'acord amb el RGPD i l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, tractarà les dades facilitades, amb la finalitat de contestar els dubtes i/o queixes plantejades a través del present formulari i facilitar la informació sol·licitada. Sempre que ens ho autoritzi prèviament, enviarem informació relacionada amb els productes i serveis oferts per l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni. Podrà exercir, si ho desitja, els drets d'accés, rectificació, supressió, i altres reconeguts en la normativa esmentada. Per obtenir més informació sobre com estem tractant les vostres dades, accediu a la nostra política de privadesa .