Calonge, Poble de Llibres. La primera booktown catalana

A CALONGE T'ESTIMEM

7 Cicles Literaris a Calonge, Poble de Llibres

Vine a descobrir Calonge, la primera booktown catalana.
I gaudeix d’un poble medieval  amb una llarga tradició cultural i un entorn privilegiat.

Data
Presentació del llibre: "La muchacha que amaba Europa"
Activitats
10 de June, 2023
Presentació del llibre: “La muchacha que amaba Europa”. De Joan Quintana i editat per Tregolam. Presentat per Clotilde Martínez, autora de “Martina, un amor etern”.
Rals Llibres
Gratuït
Presentació del llibre Hores secretes a Rals Llibres
Presentació del llibre: "Hores secretes"
Activitats
9 de June, 2023
Presentació del llibre: “Hores secretes”. De Núria Martí Constans. Ed. La Mar de Fàcil. Presentat per l’editora Núria Casals i per Susagna Sabaté.
Rals Llibres
Gratuït
Presentació del llibre: "El dring del sentit"
Activitats
3 de June, 2023
Presentació del llibre: “El dring del sentit” L’autora presentarà el seu llibre acompanyada de l’escriptora Marta Pérez Sierra.
Rals Llibres
Gratuït
Presentació del llibre "Destellos de Japón" de Ramon Sallés.
Presentació del llibre: "Destellos de Japón"
Activitats
27 de May, 2023
Presentació del llibre: “Destellos de Japón” L’autor ens farà viatjar a Japó a través de sis itineraris i d’un viatge pendent.
La Viatgeria
Gratuït
Taller: Introducció al brodat
Activitats
27 de May, 2023
Taller: Introducció al brodat. Aprèn a passar un disseny a la tela, muntar el bastidor i els punts bàsics del brodat.
Rals Llibres
20€
Roses a la literatura catalana a Rals Llibres
Presentació del llibre: "Roses a la literatura catalana"
Activitats
27 de May, 2023
Presentació del llibre: “Roses a la literatura catalana” de Núria Comesòlibes Mollfulleda.
Rals Llibres
Gratuït
Presentació del llibre: "Històries de Tramuntana" a Rals Llibres
Presentació del llibre: "Històries de Tramuntana"
Activitats
20 de May, 2023
Presentació del llibre: “Històries de Tramuntana” Onze històries d’escriptors i escriptures contemporanis de les comarques gironines que ens parlen del territori, del turisme i d’encara més.
Rals Llibres
Gratuït
"Un viatge en tren. De Shanghai a Sant Petersburg" de J.N. Santaeulàlia
Presentació del llibre: "Un viatge en tren. De Shangai a Sant Petersburg"
Activitats
20 de May, 2023
Presentació del llibre: “Un viatge en tren. De Shanghai a Sant Petersburg” de J.N. Santaeulàlia.
La Viatgeria
Gratuït
Presentació del llibre sortiu i rescateu-vos de Joel codina i Miquel Curanta
Presentació del llibre: "Sortiu i Rescateu-vos"
Activitats
13 de May, 2023
Presentació del llibre: “Sortiu i Rescateu-vos” Amb la intervenció de l’autor Joel Codina i d’en Miquel Curanta, impulsor de Ràdio Capital de l’Empordà i gestor cultural i de mitjans.
La Viatgeria
Gratuït

7 CICLES ENTORN LA LITERATURA

Amb aquest projecte, l’Ajuntament de Calonge vol fomentar un turisme cultural, sostenible i de qualitat i revitalitzar el centre històric perquè en gaudeixin tots els veïns i veïnes. 

Els 7 cicles, que comptaran amb activitats el primer cap de setmana de cada mes i que estan pensats per a tot tipus de públic, complementen la programació cultural habitual del municipi i les activitats que desenvolupen les 7 llibreries de “Calonge, Poble de Llibres”.

Aquest cicle oferirà recitals poètics amb degustació de vins en espais emblemàtics del nucli antic de Calonge com el Castell o la capella del Carme. Una experiència diferent, on la personalitat i la lírica dels diversos poetes catalans s’entrelligaran d’una manera particular amb els vins de la D.O. Empordà acompanyats del maridatge de La Gastronòmica, especialistes en experiències enogastronòmiques.

El cicle ‘Homenéts’ ens convida a conèixer els Homenots de Josep Pla des d’una perspectiva actual en veu dels seus néts o familiars que formen una 3ª generació de catalans il·lustres. Amb la complicitat d’escriptors planians com Jordi Amat, Adrià Pujol o Joan Safont, i de la mà de Carme Fenoll, aquest cicle planteja un viatge del passat al present i del present al passat per descobrir Homenots com Josep Trueta, Francesc Cambó, Joan Maragall, Salvador Espriu i Vicenç Vives.

Conèixer les 7 llibreries de Calonge és fer-ho de la mà de persones que no són llibreters d’ofici però que per la seva trajectòria professional i per la seva destacada carrera en un altre camp són especialistes en llibres. Cada un d’aquests prescriptors ens oferirà una mirada diferent i singular de la ruta per les 7 llibreries. Formen part de la programació Ada Parellada, Eva Piquer, Jordi Basté i Jordi Amat, entre d’altres, que faran recomanacions literàries.

Amb aquest cicle es proposen una sèrie de converses i concerts de petit format que combinen diàlegs, lectures i actuacions musicals. Descobrirem l’artista i la seva obra amb continguts que relacionin la música amb la literatura, ja sigui a través de l’obra dels mateixos músics, o bé a través dels seus referents literaris.

El cicle pretén oferir tota mena d’actes relacionats amb la literatura ja ben consolidada, tot convidant figures, tant nacionals com internacionals, amb una llarga trajectòria literària que, pel seu recorregut, resulta essencial de conèixer-ne l’obra. El format serà adaptat a cada cas, des de la visita presencial de l’escriptor (dones i homes), a debats i xerrades sobre autors per part d’especialistes, així com també recitals, muntatges teatrals o concerts sobre l’obra dels autors. 

Obrim el teló de Calonge Poble de llibres amb un cicle que busca la complicitat entre l’art de la literatura i les arts escèniques. Els llibres pugen a l’escenari per inspirar propostes de circ, dansa, teatre i noves disciplines que beuen de la fusió d’aquestes per mostrar la influència que un poema, una novel·la, un assaig o un petit vers tenen en el panorama de l’escena contemporània.

Un cicle que té per objectiu donar a conèixer als infants la riquesa literària catalana a partir de diverses sessions on es presentaran tant autors clàssics com les darreres novetats editorials. Les activitats que es proposen són per a totes les edats i en diversos formats: hores del conte, presentacions de llibres, tallers de còmic o teatre. 

Calonge, Poble de Llibres. La primera booktown catalana

CONTACTE AMB

Calonge, Poble de Llibres. La primera booktown catalana
Informació bàsica en protecció de dades.
D'acord amb el RGPD i l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, tractarà les dades facilitades, amb la finalitat de contestar els dubtes i/o queixes plantejades a través del present formulari i facilitar la informació sol·licitada. Sempre que ens ho autoritzi prèviament, enviarem informació relacionada amb els productes i serveis oferts per l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni. Podrà exercir, si ho desitja, els drets d'accés, rectificació, supressió, i altres reconeguts en la normativa esmentada. Per obtenir més informació sobre com estem tractant les vostres dades, accediu a la nostra política de privadesa .