Calonge, Poble de Llibres. La primera booktown catalana

Presentació del llibre: “Delta”, de Gabi Martínez

Presentació del llibre “Delta”, de Gabi Martínez

El relat apassionant de la vida a Buda, la primera illa d’Europa que desapareixerà engolida pel mar a conseqüència del canvi climàtic.

Tan a prop i alhora tan lluny del nostre imaginari de les nostres preocupacions. Fins que un dia, més aviat del que creiem, desapareixerà per sempre. Així és l’illa de Buda, una extensió de terra en la desembocadura de l’Ebre, en la punta del Delta, que serà la primera illa d’Europa engolida pel mar. El temporal Glòria de fa uns anys va deixar un rastre de cinc morts i un canvi d’actitud i de percepció: va impulsar l’aigua salada tres quilòmetres terra endins, va inundar el quinze per cent dels arrossars, va arrasar estructures de cultiu de musclo, va volatilitzar la platja del Trabucador i va engolir la de la Bassa de l’Arena. Una destrucció que palesa que l’amenaça sobre aquest indret meravellós i d’una enorme riquesa mediambiental és ben real.

L’escriptor Gabi Martínez s’hi ha instal·lat a viure durant tot un any a l’illa de Buda i ens transmet amb la força de les paraules com és la realitat al Delta de l’Ebre –amb els seus blancs i negres, però també grisos i tot tipus de colors–, com viuen els ebrencs la moderna estigmatització de la pesca i la caça i com és possible trobar l’equilibri entre els humans i un espai natural que s’ha de conservar per al futur. Un gran treball de recerca i vivències que ens permet resseguir la vida dels habitants d’aquesta part del nostre territori amb el ritme d’una magnífica obra narrativa. Vivències, certeses i debats candents que aquesta obra malda per obrir i generar amb la intenció de conèixer millor el Delta i contribuir a la seva pervivència eterna.

Dissabte 2 de desembre de 2023,  a les 18 h
Espai Libelista de Calonge

Detalls de l'esdeveniment

DATA
December 2, 2023
HORA
6:00 PM

Estat

Passat

Lloc
Espai Libelista
PREU
Gratuït

Buscar Esdeveniment

Data

Afegir a Calendari